website - vitaliteit tip - blauw - 8.jpg

 

'S ochtends met een glimlach aan het ontbijt

Deventer, 19 juni 2012 - Om 06:15 uur gaat de wekker. Voordat het dagelijkse ritueel begint geef ik mijn vrouw een kus. Na mijn douche haalt Renate de twins uit bed. Ongemerkt zijn de taken goed verdeeld. Beneden aangekomen loopt Sem al naar de kast voor de plastic borden. Met Sanne op mijn arm dek ik de tafel. Wanneer we met zijn vieren aan tafel zitten geniet ik van het beeld van mijn vrouw en kinderen aan het ontbijt. Want samen is leuker!

 

Samen is leuker!

Afgelopen 2 jaar zijn voor mij en mijn gezin onstuimig geweest. Een moeilijke start met de tweeling 'twins' die acht weken eerder dan verwacht de wereld wilde zien. Mijn vrouw die tijdens haar zwangerschap werd geconfronteerd met zwangerschapsvergiftiging en die daardoor een tijd in het ziekenhuis mocht doorbrengen. Daarbij druk met mijn baan waarbij ik ook nog een nieuwe functie kreeg.

 

Na deze stormachtige periodes is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. Ik heb een leuke job en gezin. Soms is het lastig je momenten te pakken, nu weet ik dat je hiervoor niet perse naar Jamaica hoeft, of welke andere vakantie bestemming dan ook. Je bestemming heb je al bereikt.

Uitdagingen ga ik graag aan, zowel in mijn werk als ook voor mij persoonlijk. De afgelopen tijd is er, om in de termen van het ontbijt te blijven, letterlijk en figuurlijk veel op mijn 'bordje' terecht gekomen. Mijn leiding gevende vertelde me over de Deventer Ondernemers Challenge, nu de storm is gaan liggen, was het tijd voor mijzelf. De kans en de uitdaging greep ik met beide handen aan.

 

Pak je kansen, heb geen spijt ook als het niet gaat zoals je het wilt, leer ervan

De Challenge heeft me bewust gemaakt. Over onder andere de thema's stress, slaap, voeding en bewegen. Sporten staat nog op mij verlanglijstje, coach Hans Spanjers houdt me aan mijn afspraken, zeer waarschijnlijk dat ik binnenkort weer start met squashen. Met de interessante en leuke trainingen, gegeven door Het Vitaliteit Centrum, kreeg ik tips over slaap, voeding en stress. Tijdens een training kwam in onlangs in aanraking met Mindfullness hier heb ik geleerd het moment 'nu' te ervaren. 'Nu', is het moment en daar richt ik mijn volledige aandacht op. Naast mijn actieve levensstijl weet ik de momenten te pakken. Ik geniet van de kleine dingen, op vrijdag met de twins naar het pannenkoekenhuis, een dagje naar de kinderboerderij, winkelen in de supermarkt of in de winter schaatsen op een ondergelopen veld, waar je in de kantine nog één dropsleutel kunt kopen voor tien cent. Blij ben ik, dat dit nog kan in de plaats waar ik woon. Gewoon een gezellig dorp in Overijssel. Waar je elkaar nog goedendag zegt en de buren meer van elkaar weten dan wat er op het naambordje bij de voordeur staat geschreven.

 

Geniet van de kleine dingen

Leven in het moment van Nu. Op een ochtend werd ik me hiervan bewust aan het ontbijt. Nu, geen stress niet onnodig meer haasten. Maar genieten met een glimlach aan het ontbijt, samen met mijn vrouw en kinderen. En zeg nou zelf dit wil je als ouder zijnde toch niet missen!


Sanne en Sem staan voor het raam te zwaaien en geven handkusjes, zoals kinderen van twee jaar dat doen. Dit is voor mij genieten, dit geeft mij energie. Een goed begin van de dag!

 

Harry Mols

 

 

 

 

 

 

Contact vc

 

 

 

 

 

 

Privacy  Disclaimer