website - vitaliteit tip - blauw - 5.jpg

 

dickborgerVorig jaar oktober werd een programma over vitaliteit gestart. Samen met 13 collega's ben ik enthousiast aan dit programma begonnen. Het eerste onderdeel 'de vitaliteitscheck' was een complete verrassing. Van bijna bejaard ging ik een aanzienlijk aantal jaren terug in metabolische leeftijd. De andere gegevens waren ook goed.

Het volgende agendapunt workshop SLAAP
Ik vond dit een boeiend onderwerp met diverse tips om te ontspannen en regelmaat in slaap-waakritme. Vaak bleef ik nog even op de bank zitten om toch maar die spannende film te kijken met als gevolg, te laat naar kooi en 's-morgens met een wattig hoofd de dag beginnen, niet echt een aanrader. Sinds ik op een vaste tijd naar bed ga voel ik me bij het wakker worden fitter. Ik merk gewoon dat ik door deze handreikingen beter in mijn vel zit en makkelijker dingen neem zoals ze zijn.

De Coaching
Deze twee sessies, gewoon super!! Heerlijk om even te brainen over werk, interesses en de balans vinden tussen werk en privé. Ik heb mijn doelen bijgesteld, voor nu en de naaste toekomst en dit voelt helemaal oké.

Het onderwerp VOEDING
Interessante weetjes. Vooral het opvangen van de knikkebol-momenten die zich bij mij tijdens de nachtritten in het verleden, omstreeks twee uur openbaarden. Wat mij wel verbaasde was dat het ook afhing van het jaargetijde, in het voorjaar/zomer waren ze makkelijker te hanteren. Een boost met eiwitrijk voedsel (voor mij koude spaghettischotel met tonijn en andere ingrediënten) werkte inderdaad beter dan koffie. De andere voeding tips ga ik ook in elkaar knutselen. Heerlijk om te experimenteren en er een eigen draai aan te geven.

De sessie over STRESS
Ik persoonlijk had hier iets meer diepgang verwacht. Niet dat het niet zinvol was, integendeel. Ik heb best wel wat ‘o-ja-momenten’ gehad. Natuurlijk ervaart ieder individu stress weer anders, maar ik was en ben nieuwsgierig of er momenten zijn dat meerdere personen eenzelfde reactie hebben. Wellicht is dit een brug te ver, of toch een uitdaging om met collega's te ontdekken?

Tot slot een samenvatting
Ik heb dit project als opbouwend, nuttig en leuk ervaren. Het heeft mij geholpen om een beter evenwicht te ontdekken, zowel werk-gerelateerd als ook in de privésfeer.

Ik hoop dat ons bedrijf ook in de toekomst dit project zal blijven promoten.

 

Met vriendelijke groet,

Dick Borger, Van Gerwen Taxi

 

 
 
 

 

 

 

 

Contact vc

 

 

 

 

 

 

Privacy  Disclaimer