website - vitaliteit tip - blauw - 2.jpg

 

 

Als leidinggevende van het callcenter van PZN Tilburg werd ik, samen met mijn collega’s, uitgenodigd in Hotel Princeville Breda voor een bijeenkomst met betrekking tot een vitaliteitsprogramma dat Veolia voor haar medewerkers zou gaan organiseren in samenwerking met het Vitaliteitscentrum. Eerlijk is eerlijk, ik zag er helemaal niks in. In eigen tijd en met veelal eigen geld met collega’s gaan werken aan een vitalere levensstijl. Tuurlijk!!

Inspirend en humor

Ik heb me toch maar aangemeld voor de aftrap van de Via Veolia Vitaliteitschallenge met Hans van Breukelen, zodat ik eventuele vragen van mijn collega’s wel zou kunnen beantwoorden. Het liep echter compleet anders…. 
Wat was dat een inspirerende avond met veel humor! Dus die avond was ik om. Ik ga meedoen om me energieker te voelen en fitter in het leven te staan.

Onze coach

In het eerste gesprek met onze coach, Fianne, werden de persoonlijke doelen benoemd. ‘Gewoon’ meer energie, dat was mijn doel. Afvallen, nee dat heb ik inmiddels al 100 keer gedaan en het blijft er toch nooit af. Ik ben goed zoals ik ben!!

De Vitaliteit Challenge

De challenge bestond uit een drietal workshops en uit activiteiten die je met je eigen team zou ondernemen. Wat heb ik geboft met mijn team. Mijn team, team de Leeuwen (waar ik ook captain van was) bleek een super gemotiveerde groep als ik dat vergeleek met de andere twee teams van onze vestiging. Wat hebben wij veel lol gehad bij het verkleden voor Drie Koningenzingen (voor fruit), onze carnavals-wandeltocht en alle andere activiteiten die we samen hebben ondernomen. En wat fijn om collega’s eens op een andere manier te leren kennen. Als team meedoen aan NLdoet is een activiteit die we volgend jaar weer samen zullen doen. Maar ook het schrijven van de verslagen, voorzien van de nodige blije foto’s was erg leuk om te doen. Daarmee hoopten wij de andere teams te motiveren, net zoals hun verslagen dat met ons deden.

Natuurlijk waren we door het dolle heen, toen we aan het eind van de challenge op 7 april 2015 naar huis gingen met een mooie bokaal (of het nu de 3e of 2e prijs was deed er eigenlijk niet zoveel toe!!). We voelden ons goed, lekker in ons vel en ik was toch een paar kilootjes lichter dan bij de start.

Terugblik - Oktober 2015

Nu, bijna een half jaar na afloop van de challenge, kan ik zeggen dat het meedoen me heel veel heeft gebracht. Ons team gaat zo af en toe nog steeds samen op pad. Dat is vooral erg gezellig!
Verder besteed ik veel meer aandacht aan mijn voeding en heb ik diverse vriendinnen bereid gevonden om regelmatig met mij te gaan wandelen. En ook de hometrainer thuis heeft het nu regelmatig zwaar te verduren. 
Het resultaat is dat ik inmiddels toch 30 kilo ben afgevallen, me goed voel en super trots ben!!

Dank aan Veolia voor het mogelijk maken van dit programma, het vitaliteitscentrum voor de prima begeleiding, Fianne voor de motiverende gesprekken en natuurlijk collega’s voor de gezellige momenten!

Met vitale groeten,

Joyce de Leeuw
PZN - onderdeel van Veolia Transport Nederland

 

 

 

 

Contact vc

 

 

 

 

 

 

Privacy  Disclaimer