website - vitaliteit tip - blauw - 15.jpg

 

Interview Martien Reijnders 

 

Na enkele jaren in de logistieke sector te hebben gewerkt, is Martien sinds 2009 werkzaam als buschauffeur bij Arriva en rijdt hij met veel plezier zijn routes in Lelystad en omgeving. 

Waarom heb je meegedaan aan ons vitaliteitsprogramma?:

“ Arriva besloot in 2013, meer te investeren in welzijn en de vitaliteit van haar medewerkers. Daardoor kreeg ik de mogelijkheid om vrijwillig mee te doen aan dit programma. Ik was direct enthousiast, omdat ik erg geintresseerd ben in de onderwerpen die aan bod kwamen.(voeding, een bron van energie, meer succes door stress en slaap en energie).

 

Met name het onderdeel voeding trok mijn aandacht. Omdat ik van een redelijk actieve baan naar een passieve functie was ge-switched, kon ik wat adviezen goed gebruiken. Ik wilde graag weten hoe ik goed om kon gaan met het feit dat ik niet meer altijd op vaste tijden kon eten. Als gevolg van de wisseldiensten die je als buschauffeur draait. De workshops over deze onderwerpen hebben mij enorm geholpen om inzicht te krijgen in mijn eetpatroon en ik heb veel praktische tips en adviezen van mijn persoonlijke coach gekregen. Wat voor mij een eye-opener was, is dat ik van 3 maaltijden per dag overging naar om de 2/3 uur eten. Dat dit beter is voor je spijsvertering was mij niet bekend. De motor moet blijven draaien, uiteraard met gezonde en lekkere voeding”, aldus Martien. 

 

De onderdelen slapen en stress waren zeker interessant, maar Martien heeft het geluk van nature een goede slaper te zijn. Qua omgaan met stress werden er goede adviezen gegeven. Gericht op o.a. hoe om te gaan met drukke situaties in het verkeer, agressieve klanten en de strakke planning van de diensten. Omdat Martien ook regelmatig sport, gemiddeld 3x per week, zorgt hij zelf ook voor de nodige stressreductie. 

 

Op de vraag: Had je vooraf bepaalde doelen en heb je deze bereikt?, antwoorde Martien het volgende: “Gezien mijn leeftijd van 30+, wil ik mijn gewicht graag stabiel houden. Dit was voor mij de grootste uitdaging. Ik heb veel inzicht gekregen in de werking van voeding bij een zittend beroep. Daarnaast werd in de workshops en tijdens de persoonlijke coaching ook veel aandacht besteed aan de invloed van wisselende diensten. Zeker bij het draaien van late diensten is het een uitdaging om ’s avonds na de dienst niet te gaan snacken. Mijn coach heeft mij veel alternatieven aangeboden in de vorm van gezonde snacks die ook nog eens heel lekker zijn. Daarnaast werd de mogelijkheid geboden om het kookboek “Wat eet je tijdens je onregelmatige dienst” aan te schaffen. Dit boekje is gemaakt door het Vitaliteit Centrum in samenwerking met een sterrenkok en is te bestellen bij http://www.bol.com/nl/p/receptenboek-wat-eet-je-tijdens-onregelmatige-dienst/9200000037981619/ 

 

De goede ondersteuning via een persoonlijke coach is erg belangrijk en heeft Martien als een extra stimulans ervaren:“We hebben prettige gesprekken gevoerd en mijn coach heeft mij op een luchtige manier zonder met het vingertje te wijzen een goed inzicht gegeven in de dingen die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Vooral de voordelen van veel water drinken merk ik nu nog dagelijks”.

 

De reden waarom Martien iedereen zou aanraden om deel te nemen aan de Vitaliteit Route geeft aan dat ook na het volgen van het programma de opgedane kennis nog steeds goed in de praktijk gebracht kan worden. “Het was een leerzaam proces, veel informatie is ‘blijven hangen’ en gebruik ik nog dagelijks. Met name het veel water drinken blijft als een rode draad door mijn leven lopen, iets waar ik veel voordelen van ondervind. Zonder de tips om dit goed in te passen in mijn werkzaamheden had ik dit nooit in kunnen passen tijdens mijn ritten. Ondanks dat ik een goede slaper ben, heeft de kennis die ik hierover heb opgedaan bijgedragen aan een beter inzicht in hoe slapen werkt".

 

Wil je verder nog iets kwijt?:

“Het was een leerzaam en vooral leuk proces dat ik heb doorgemaakt. Ook als je geen specifieke doelen of problemen hebt is het vitaliteitsprogramma een aanrader. Mijn vitaliteit is zeker toegenomen, je haalt gewoon meer energie uit een dag!”

Met vriendelijke groet,

Martien Reijnders, Arriva 

 
 
 

 

 

 

 

Contact vc

 

 

 

 

 

 

Privacy  Disclaimer