website - vitaliteit tip - blauw - 12.jpg

 

Actie en verspreiding van vitaliteit

Organisaties vinden het steeds belangrijker dat werknemers zowel fysiek als mentaal in goede conditie zijn en blijven. Dat is de rode draad die verweven is door de Ondernemers Challenge. Het Vitaliteit Centrum, initiator van de Challenge, richt zich op performance verhoging van werknemers. Met energie en plezier werken!

 

Vitaliteit binnen de organisatie

"De zeven deelnemende organisaties aan de Deventer Ondernemers Challenge 2012 maken ieder op hun eigenwijze een vitale beweging en verspreiden het 'vitale woord'.

 

In het kader van performance verhoging organiseert ABN AMRO bank voor de medewerkers een Vitaliteitsmarkt. Net als ABN AMRO richten de andere deelnemende teams en organisaties zich op de verspreiding van vitaliteit. Prima Donna biedt haar werknemers een vrij te besteden vitaliteitsbudget aan. Daarnaast ontvingen de medewerkers een in bedrijfsstijl ontwikkelde Sigg waterfles, water = energie! Witteveen+Bos organiseerde in samenwerking met Het Vitaliteit Centrum een vitale lunchlezing. Ook ontwikkelde het vitaliteit team een flyer met vitale tips voor collega's. Salland verzekeringen hielden de collega's op de hoogte door het inrichten van een vitaliteit hoek in de kantine. Gemeente Deventer brengt het vitale woord over via een interne weblog, daarnaast nam het vitaliteit team de gehele afdeling mee en beklommen Deventers meest bekende toren, van de lebuïniuskerk. Ter organisatie van de Gemeentelijke Sport- en Spelmiddag raadpleegde de organisatie het vitaliteit team. Rabobank Salland organiseerde een vitale lunch week voor de gehele organisatie, met overheerlijke salades! Westra Werkzaken bracht vitaliteit gemeente breed, en organiseerde de alternatieve rolstoelloop voor de oudere medemens. Zij behaalde hiermee zelfs het nieuws in De Stentor. Iedereen kan mee doen, soms is er alleen wat meer creativiteit voor nodig!

 

Dit is zomaar een greep uit de acties en bewegingen die door de Deventer Ondernemers Challenge 2012 tot stand zijn gekomen. In samenwerking met verschillendepartners organiseert het Vitaliteit Centrum diverse Ondernemers Challenges bij u in de regio:

  Projectleider  Editie 
Deventer Ondernemers Challenge  Hans Spanjers - Karin van der Sangen  2012 
Raalter Ondernemers Challenge  Gemma Lammers  2012 - 2013 
Noord-Oost Veluwe Ondernemers Challenge  Harco de Jonge  2013 
Zwolse Ondernemers Challenge  Gemma Lammers 2013 
Nijkerk Ondernemers Challenge Mariëlle Schipperen - Jeanette Seesing 2013

 

Aanmelden inschrijven en informatie vul het contactformulier in Klik hier

 Deventer Ondernemers Challenge  Raalter Ondernemers Challenge  Noord Oost Veluwe Ondernemers Challenge
 Zwolse Ondernemers Challenge

 

Nijkerk Ondernemers Challenge

 

 

 

 

 

DEVENTER ONDERNEMERS CHALLENGE

Deventer Ondernemers Challenge

Klaar voor de start?!

In samenwerking met andere ondernemingen zet het Vitaliteit Centrum in 2013 Deventer zowel letterlijk als figuurlijk in beweging. Het leveren van een praktische bijdrage aan de bevlogenheid van mens en organisatie. Bevlogenheid door vitaliteit maar nu in de vorm van een uitdagende competitie tussen bedrijven & organisaties uit uw eigen omgeving. Toelichting op de planning, wij starten medio maart - juli 2013

 

 

Challenge, vitaliteit? Elke dag sporten dus?

Nee, juist niet. Het zal een gezond strijdperk worden op verschillende vitale vlakken. Om de Deventer Ondernemers Challenge te winnen dient het team, op het gebied van vitaliteit, de beste vooruitgang te hebben geboekt en uitgedragen.

 

Hoe dan?

Vijf maanden wordt er gewerkt aan effectief energiegebruik, teambinding, aanpakken van stress, verbeteren van resultaten en een hogere productiviteit. Dit alles wordt meetbaar gemaakt door drie wetenschappelijk onderbouwde metingen. Door middel van meerdere workshops, teambijeenkomsten, powerlunches en gedurende de hele periode persoonlijke coaching, gaan we voor zelfbewust zijn, de eer en natuurlijk die beker.

 

Wij dagen uit

De Challenge betuttelt niet maar daagt uit, biedt inzicht, kennis, bewustwording en motiveert van binnenuit om hiermee de felbegeerde titel in 2013 binnen te behalen. Gaat u de uitdaging aan?!

 

Het programma

De weg naar een verbeterde Vitaliteit. Vitaliteit is de sleutel tot dagelijks succes. Voor iedereen en in elke organisatie is vitaliteit haalbaar. Het Vitaliteit Centrum staat voor bevlogenheid door vitaliteit. Het uitdagende programma ziet er als volgt uit:

  • training I: "Effectief Energiegebruik", ongeveer drie uur met praktische tips;
  • training II: "Omgaan met druk/stress en Voeding & Vitaliteit", maak van stress
  • uw beste vriend, voeding en de vertaling naar energiebron;
  • twee metingen, waarbij het energieniveau van de deelnemer wordt gemeten;
  • twee maal een Coaching gesprek, waarbij het persoonlijk actieplan wordt besproken;
  • vijf maanden persoonlijke begeleiding op het gebied van energie management;meerdere teambijeenkomsten, georganiseerd met en door de deelnemers;
  • bouwen van teamspirit in uw organisatie;
  • energieverbetering bij de deelnemers op het gebied van energie aanwending en
  • prijsuitreiking in juli 2013 spectaculaire bijeenkomst met verrassende elementen

 

Jury

De officiële jury bestaande uit: Harry Webers (voorzitter DKW), Henk Scharp (voorzitter MKB Deventer), Margriet de Jager (Wethouder Gemeente Deventer) en Jos Peeters (commercieël directeur ENO). Staan volledig achter deze unieke en vitale uitdaging, vanwege het belang van vitaliteit voor de gemeenschap van Deventer en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Aanmelden inschrijven en informatie vul het contactformulier in Klik hier.

 

 

 

 

 

 

Contact vc

 

 

 

 

 

 

Privacy  Disclaimer